Magyar Nemzet: 180 millióba kerülhet Orbán levele a nyugdíjasoknak

POLITIKA
2016 december 07., 06:23
comments 102

A Magyar Nemzet számításai szerint a nyugdíjasok karácsonyi ajándékához járó miniszterelnöki levelek

körülbelül 170-180 millió forintba kerülhetnek.

A lap az október 2-i népszavazás kampányában kiküldött levelek költségeit vette alapul. Akkor 8,1 millió szavazónak kiküldött levél legyártása 26,6 millió forintba került, nyugdíjasból 2,8 millió van, 9 milliós nyomtatási költséggel lehet számolni. A borítékok költsége darabonként 4,3 forint volt, ez most 12 milliós költséget jelentene. A kézbesítés szeptemberben darabonként 53 forintba került, a 10000 forintos Erzsébet-utalványokhoz járó Orbán-levélnél 148 millió lenne. A hajtogatási díjnak a lap ötmilliót számolt.

A Magyar Nemzet megkérdezte a miniszterelnökségtől, hogy

  • valóban lesznek-e levelek,
  • azok mennyiért készülnek,
  • ki fizeti a költségeket,
  • és benne van-e a nyugdíjasok karácsonyi ajándékára szánt 42 milliárdban, amiről Lázár János beszélt.

Egyelőre nem válaszoltak a lapnak. Az ajándékozással a nyugdíjasok mellett az utalványt forgalmazó cég is jól jár. A Magyar Nemzet szerint

az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. kétmilliárdos extrabevételhez jut az üzlettel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.