Tőkés: Kövér László olyan politikusokat támogat, akik meglopták a magyar államot és a magyar adófizetőket

POLITIKA
2016 december 07., 15:25
comments 156

Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács egy nagyváradi sajtótájékoztatón a vasárnap tartandó parlamenti választásokról elmondta, hogy ugyan ő is elmegy szavazni, de szerinte jó lelkiismerettel nem lehet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Maros, Bihar, vagy Hargita megyei jelöltlistájára szavazni „annak a tudatában, ahogy azt az opportunista, megújulásra és megigazulásra képtelen RMDSZ összeállította”.

Tőkés a Bihar megyei jelöltlistáról külön megemlítette Biró Rozáliát és Szabó Ödönt, akik szerinte a korrupt rendszer folytonosságát jelképezik. Főleg ezért nagyon csalódott amiatt, hogy Kövér László is beszállt az RMDSZ kampányába, és korrupt politikusokat támogat. Pedig még emlékszik arra, hogy nemrég még a házelnök is bolsevik gyökerűnek nevezte az RMDSZ-t.

Tőkés László szerint Kövér László Biharban olyan jelöltek mellett korteskedett, „akik meglopták a magyar államot, a magyar adófizetőket”, és a Gyurcsány-rendszer legfőbb támogatói voltak Erdélyben. Szerinte ez ugyanolyan, mintha ő elmenne Magyarországra, és Simon Gáborral vagy Zuschlag Jánossal tartana kampányülést a Fidesszel szemben.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI
photo_camera Tőkés László és Orbán Viktor - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly / MTI
Emlékeztetett, hogy a Bihar megyei RMDSZ vezetői által létrehozott Mecénás Alapítvány egy olyan nagyváradi Ady-központ építésére fordította a magyar államtól kapott támogatást, amit azóta le is bontottak, és az RMDSZ Bihari vezetői látták vendégül Nagyváradon Gyurcsány Ferencet és pártja több más vezető politikusát.

Tőkés László kijelentette, hogy a védnöksége alatt működő Erdélyi Magyar Néppárt a megkérdezése nélkül döntött úgy, hogy nem indul el a vasárnapi parlamenti választásokon. Ugyanakkor ő nem tartja helyesnek ezt a döntést. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.