30 éve jogsi nélkül vezetett B. Zoltán

autó
2016 december 09., 05:43
comments 92

A 44 éves B. Zoltán a Blikk szerint „körbeautózta a fél világot” és több százezer kilométert vezetett az elmúlt 30 évben. Csak egy baj volt:

sosem szerzett jogosítványt.

Néhány napja, egy közúti rutinellenőrzés során bukott le, egy szabálytalan előzés után állították meg a rendőrök.

„Azonnal bevallottam, hogy nincs, és nem is volt veze­tői engedélyem. A zsaruk először azt hitték, ittas vagyok, majd drogosnak gondoltak. De tisztába tettük, hogy egyikről sincs szó, világosan elmondtam nekik is a véleményem: jelesül, hogy szerintem a jogosítványosdi lehúzás”

- mondta a Blikknek Zoltán, aki állítása szerint 14 évesen, erdei utakon kezdett vezetni, aztán lassan a forgalomba is bemerészkedett. Tisztában van vele, hogy több százezres bírságot kell majd fizetnie, de azt állítja, nem lesz pénzre rá, úgyhogy inkább leül pár napot, vagy közmunkára megy. Azt mondta, nincs ugyan jogosítványa, de 30 éve vezet balesetmentesen, és szerinte már ez is jobb arány, mint amire a legtöbb ember jogosítvánnyal képes. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.