Levette nyakkendőjét a technokrata román, mindenki kikészült

külföld
2016 december 10., 18:46
comments 163

Egész Románia ki van készülve, miután a miniszterelnök, Dacian Ciolos nyakkendő nélkül (!!!) jelent meg több rendezvényen és a tévében is, állítja az AP.

A volt román miniszterelnök, Dacian Ciolos 2016 december 11-én.
photo_camera A román miniszterelnök, Dacian Ciolos 2016 december 11-én. AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU

A nyakkendő nélküli miniszterelnök szélsőséges reakciókat váltott ki a román tévénézőkből, facebookozókból, pedig ez semmi ahhoz képest, amikor Orbán Viktor bőrdzsekiben pózolt 2009-ben, miután Haboly Árpád először átrajzolta imázsát.

Az eredetileg agrárközgazdász Ciolos függetlenként lett miniszterelnök tavaly novemberben, Klaus Iohannis jelölte az ország vezetőjének, miután Victor Ponta belebukott kormányának botránysorozatába. Korábbi európai biztos technokrata kormányát a két nagy párt, a szociáldemokraták és a nemzeti liberálisok egyaránt megszavazták.

Közben a Bloomberg arról ír, hogy Romániában hiába vannak idén választások, pont itt valamiért nem kell attól tartani – világ többi demokráciájával ellentétben –, hogy valamilyen vérgőzös idegengyűlölő populista troll fog hatalomra kerülni. A Bloomberg szerint azért, mert a románok a keménykezű antikorrupciós ügyészségüknek köszönhetően nem érzik úgy, hogy politikai elitjük érinthetetlen lenne. Igaz, hiába emeltek vádat a korábbi miniszterelnök ellen, várhatóan így is Ponta pártja, a szociáldemokraták szereznek többséget a parlamentben. (AP, Bloomberg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.