Az elmúlt 24 órában tízezren hagyták el Kelet-Aleppót

külföld
2016 december 12., 09:25
comments 36

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint az elmúlt 24 órában

több mint tízezer civil menekült el Aleppó felkelők kezén lévő negyedeiből a kormányhadsereg ellenőrizte városrészekbe.

Az OSDH szerint a kormányerők aleppói offenzívájának november 15-i kezdete óta legalább 130 ezren hagyták el a lázadók kezén lévő negyedekben lévő otthonukat. A szemtanúk arról számoltak be, hogy egész éjszaka folytak a harcok a városban, reggelre a támadás egyre hevesebb lett.

AFP PHOTO / GEORGE OURFALIAN
photo_camera AFP PHOTO / GEORGE OURFALIAN

A Reuters orosz védelmi forrásokra hivatkozva írja, hogy a kormányerők az éjszaka folyamán tovább nyomultak előre, így immár a lázadók által korábban uralt terület 95 százalékát elfoglalták. Az OSDH szerint az Asszad elnökhöz hű hadsereg hétfő reggelre visszafoglalták a nagy kiterjedésű Sejk Szaid negyedet, ami magas fekvése miatt stratégiai jelentőségű, a szíriai hadsereg könnyedén támadhatja innen felkelők kezén maradt 7 négyzetkilométernyi területet.

A városrészben a Reuters információi szerint 2000 harcos és 100 ezer civil lehet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.