Úgy tűnik, csak Komárom-Esztergomban járt jutalom a nyugdíjasok Erzsébet-utalványainak ki nem szállításáért

belföld
2016 december 12., 09:31
comments 47

Orbán Viktor a te pénzedből meg az enyémből minden magyar nyugdíjasnak tízezer forint értékű utalványt ajánlott fel karácsonyi választási kampányajándékként, amit előbb úgy volt, hogy a kormányhivatali dolgozók kézbesítenek saját kezűleg, de amit végül a Posta fog kivinni a címzetteknek. Mint a 444 megírta, Komárom-Esztergomban a kormánymegbízott mégis fejenként 12 ezer forintos rendkívüli jutalmat ajánlott fel a munkatársaknak, amit bankszámlaköltség-hozzájárulásként számolnak el.

Az érintett komárom-esztergomiak azt gondolták, hogy ez talán országos akció, de a 444 körkérdésére érkezett válaszok alapján úgy tűnik, nem ez a helyzet. Mind a 18 további megye plusz Budapest kormányhivatalának küldtünk levelet.

Az eddig visszaérkezett összes válasz negatív volt, és a legtöbben szinte szó szerint azt írták, amit a Békés megyei kormányhivatal.

Semmilyen plusz forrást nem biztosított a Magyar Állam a Kormányhivatalok részére az Erzsébet-utalványok kézbesítése céljából, így azokat a Kormányhivatalok értelemszerűen egyáltalán ki sem tudták osztani munkatársaiknak. A hivatali dolgozóknak a napi munkájuk keretében kellett volna elvégezniük az utalványok kézbesítését, azért semmilyen plusz juttatást nem kaptak volna.

(Pluszforrást tudtunkkal Komárom-Esztergom sem kapott egyébként, de ők valahogy ki tudtak gazdálkodni 15 millió szétosztható forintot.)

19 helyre írtam pénteken délben, mostanáig a következő kormányhivatalok válaszoltak: Békés, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Budapest, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdu-Bihar, Zala, Pest, Somogy, Tolna, Nógrád, vagy 12-en, és mint említettem, mindannyian negatív választ adtak. Ha jön pozitív is, azonnal frissítem a cikket.

Update: A cikk élesítése óta eltelt percekben futott be Baranya és Jász-Nagykun-Szolnok megye nemleges válasza, vagyis most már 14/19-re állunk.

Update2: Szabolcs-Szatmár-Beregben sem oszatank pénzt, 15/19.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.