Kósa Lajos szerint csak zavarokat okozna, ha sikeres oktatási modelleket venne át az ország

oktatás
2016 december 13., 19:48
comments 230

A HírTV kérdezte meg a Fidesz frakcióvezetőjét, hogy szerinte érdemes-e átvenni módszertani fogásokat olyan országoktól, amelyek a PISA-felmérésen jól szerepeltek. Mire Kósa Lajos úgy válaszolt, hogy

„ahol teljesen máshogy képzik a pedagógusokat, mint nálunk, ahol az oktatásnak az egész alapgondolata eltér a magyartól, egyes elemeket átvenni annyira lenne értelmes, mint Volkswagen Golfba betenni egy Ferrari adagolóját. Nem lesz jobb, viszont biztos zavarokat okoz.”

link Forrás

Igaz, a legutóbbi PISA-jelentés szerint még a Golf szintjét sem éri el a magyar oktatás színvonala.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.