Rodrigo Duterte elismerte, hogy saját kezűleg végzett ki embereket, amikor polgármester volt

bűnügy
2016 december 14., 08:02
comments 91

A Fülöp-szigeteki elnök elismerte, hogy mikor Davao polgármestere volt, néha saját kezűleg ölt meg olyanokat, akiket bűnözőnek gondolt. Ahogy ő mondta, felpattant a motorjára, és kereste a bajt.Fotó: AFP/Richel UmelJúniusi hivatalba lépése után Rodrigo Duterte engedélyezte, hogy a rendőrök vagy akik csak kedvet kapnak hozzá, bárkit megöljenek, akit drogkereskedelemmel vádolnak. Az elnök pedig biztosítja, hogy senkit sem vonnak majd felelősségre ezért. Azóta közel ötezer ember halt már meg tisztázatlan körülmények között.Egy dílerkedés gyanúja miatt kivégzett férfi Manilában - Fotó: AFP/Noel CelisAz elnök hétfőn azt mondta, a helyi rendőröket akarta biztatni a gyilkosságokkal. „Csak meg akartam mutatni a fiúknak, hogy ha én képes vagyok rá, akkor nekik miért ne menne” - nyilatkozta az AFP-nek.

Azt mondta, mikor a városban járőrözött, direkt kereste a bajt, hogy ölni tudjon. Duterte októberben Hitlerhez hasonlította magát, és bejelentette, hogy boldogan kivégezné az ország hárommillió drogfüggőjét. Később a Hitler hasonlat miatt bocsánatot kért, és azzal korrigált, hogy a hárommillió ember kiirtásán volt a hangsúly. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.