73 éves, demens férfit lőttek le a rendőrök Kaliforniában, pedig nem is fegyver volt nála, hanem egy műanyag kereszt

külföld
2016 december 15., 04:15
comments 56

Demenciában szenvedő, 73 éves férfit lőttek le a rendőrök helyi idő szerint szerdán az Egyesült Államokban, Kaliforniában, mert azt hitték, fegyver van nála, de kiderült: nem pisztoly volt a kezében, hanem egy kereszt.

A műanyag keresztet a halottkém találta meg a férfinál, jóval az után, hogy a rendőrök agyonlőtték.

A rendőrök telefonos bejelentés alapján vonultak ki. Egyelőre csak találgatni lehet, de valószínűleg a telefonáló is a feszületet nézhette fegyvernek. A 73 éves áldozat több felszólításra sem volt hajlandó megállni és kivenni a kezét a zsebéből, és a rendőrök felé közeledett.

Az egyik tiszt úgy gondolta, ezért hét lövést is le kell adnia a férfira.

Francesco Sema, a lelőtt férfi a család egyik fotóján. (via ABCNEWS)
photo_camera Francisco Sema, a lelőtt férfi a család egyik fotóján. (via ABCNEWS)

A helyi rendőrfőnök szerint a telefonhívás mellett két tanú is azt vallotta, hogy azt hitték fegyver van az idős úrnál. A férfi megpróbált bejutni egyik szomszédja lakásába, majd pár órával később egy szemben lakó nő autójába akart beszállni. Szemtanúk szerint furcsán viselkedett, és úgy tartotta a kezét a zsebében, mintha pisztoly lenne nála. A nő hazamenekült, és a barátja hívta fel a rendőröket azzal, hogy az idős férfi fegyverrel hadonászik.

Az áldozat családja független vizsgálatot követel, és gyilkosságról beszél.

„Nehéz beletörődni, hogy apánk élete ilyen brutálisan, kegyetlenül és hirtelen ért véget” - áll a család közleményében.

A rendőrfőnök együttérzéséről biztosította a családot, szerinte a lövéseket leadó rendőrnek nagy stressz alatt, nagyon nehéz helyzetben kellett döntenie. Az ügyben érintett összes rendőrt kényszerszabadságra küldték. (MTI, ABCNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.