Vezércsel: Deutsch Tamás gyorsan lemondott az alelnökségéről a MOB-ban, mielőtt az megszűnt volna

POLITIKA
2016 december 16., 17:30
comments 78

Deutsch Tamás a lemondásáról levélben tájékoztatta Borkai Zsolt MOB-elnököt. Erre reagálva Borkai elmondta, hogy természetesen elfogadta a fogyatékosok sportjáért felelős alelnök lemondását, akinek amúgy is megszűnt volna MOB-tagsága és az alelnöki pozíciója a január elsején hatályba lépő új sporttörvény értelmében. Ezért amúgy sem számoltak már Deusch munkájával.

Deutsch Tamás - fotó: Botos Tamás/444
photo_camera Deutsch Tamás - fotó: Botos Tamás/444

Lemondó levelében Deutsch azt írta, hogy „MOB alapszabály-módosításának az elmúlt napokban elkészült tervezete sajnos nem felel meg sem a sportolók, sem a sportszövetségek, sem pedig a sport iránt érdeklődők elvárásainak”. Szerinte a MOB működésének megújítását kívánó állami sportirányítás elvárásai sem tükröződnek az alapszabály-tervezetben. Majd hozzátette, hogy a jövőben a sportolókkal, az edzőkkel, sportszakemberekkel és sportvezetőkkel együtt kész mindent megtenni a Magyar Olimpiai Bizottság tevékenységének megújítása érdekében.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere
photo_camera Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Borkai szerint Deutsch Tamásnak pont azért nem teszik az új alapszabály-tervezetet, mert azzal az ő tagsága is megszűnt. Majd hozzátette, hogy mivel a Magyar Paralimpiai Bizottság a jövőben önálló köztestületként működik majd, így ott is sok tennivaló lesz, az MPB tagjaként és alelnökeként is jó munkát és sok sikert kíván Deutsch Tamásnak, a MOB-ban végzett eddigi tevékenységét és munkáját pedig nagyon köszöni. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.