A 92 éves Robert Mugabe újra indul a választáson, a Twitter veszélyeire figyelmeztet, és megdöntötte a hülyeöltöny-világcsúcsot

külföld
2016 december 17., 15:40
comments 80
Masvingo, 2016. december 17...Robert Mugabe zimbabwei elnök beszél pártja, a ZANU 16. népi kongresszusán a fõvárostól, Hararétól mintegy 300 kilométerre délre fekvõ Masvingóban 2016. december 17-én
photo_camera A 92 éves Mugabe megdöntötte a mintásöltöny-világcsúcsot. MTI/AP/Tsvangirayi Mukwazhi

Zimbabwe némileg excentrikus, de annál kártékonyabb diktátora, a 92 esztendős Robert Mugabe ebben a fantasztikus, saját magát ábrázoló öltönyben tartott beszédet a Zanu-PF nevű kormánypárt kongresszusán, Masvingo városában. A kongresszus úgy döntött, hogy Mugabe lesz a párt egyetlen elnökjelöltje a jövőre esedékes választásokon. Márpedig a választásokat a kormánypárt olyan 70-80 százalékokkal szokta nyerni, hogyha gyengébb formában van, tehát egészen elérhető közelségbe került Mugabe korábbi, akkor félig tréfásnak gondolt ígérete, hogy legalább száz éves koráig kormányoz majd. (Egyébként már 36 éve van hivatalban.)

A kongresszus résztvevői hosszú tapssal és „tongai,tongai baba” (azaz: „vezess, vezess, fater”) kiáltásokkal üdvözölték az agg diktátort. A Zanu-PF-en belül az utóbbi időben már kezd működési zavarokat okozni, hogy Mugabe nem nevezett meg semmilyen utódjelöltet, és egyáltalán semmi nyoma annak, hogy nyugdíjba készülne. Elindultak a hatalmi harcok a második vonalban, és a Zanu kifejezetten széteső, széthúzó párt képét mutatja.

Mugabe kongreszusi beszédében erre is reagált, és felszólította a párt vezető tisztviselőit, hogy ne a Twitteren vitatkozzanak, hanem. (africa-news)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.