Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a jordániai lövöldözésért

Terrorizmus
2016 december 20., 14:12
comments 51
Jordániai elhárítók biztosítják a támadás helyszínét a karaki vár szomszédságában. Fotó: AFP / KHALIL MAZRAAWI
photo_camera Jordániai elhárítók biztosítják a támadás helyszínét a karaki vár szomszédságában. Fotó: AFP / KHALIL MAZRAAWI

Összesen 10-en haltak meg a jordániai Karak városában vasárnap, miután fegyveresek tüzet nyitottak járőrszolgálatot teljesítő rendőrökre, majd a város középkori várában elbarikádozták magukat. Négy órán keresztül tartották magukat, mire a középkori építményt körbekerítő rendőrség végezni tudott veülk.

Már az első jelentések azt valószínűsítették, hogy dzsihadisták lehettek az elkövetők, kedden aztán az Iszlám Állam terrorszervezet magára is vállalta az akciót. Azt közölték egyik csatornájukon keresztül, hogy az ő négy katonájuk szolgáltatott igazságot Jordániában.

Első jelentések még csak hét áldozatról számoltak be, végül hét rendőr, két jordániai civil és egy kanadai állampolgár vesztette életét a támadásban. 29 ember megsebesült. (Voice of America / AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.