Elismerte a bűnösségét Davis Kiryakoz, aki több mint 100 palack drága bort lopott el a világ egyik legjobb étterméből a Napa-völgyben

bűnügy
2016 december 21., 08:57
comments 58

Beismerő vallomást tett egy 44 éves amerikai férfi, aki 2014-ben félmillió dollárt (kb. 150 millió forint) meghaladó értékben több mint 100 palack márkás bort lopott el a világ egyik leghíresebb étterméből a kaliforniai Napa-völgyben.

Davis Kiryakoz egy vádalkuban vallotta be, hogy egy bűntársával bűnszövetségben fosztotta ki a 3 Michelin-csillagos French Laundry étterem borospincéjét, hogy az italokat egy észak-karolinai vevőnek adják el. A vevőnél meg is találtak néhány palackot.

A lopás egy nappal azután történt, hogy a felkapott étterem fél évre bezárt felújítás miatt. A tolvajok olyan borokat vittek el, mint a Domaine de la Romanée-Conti, amiből egy palackért akár 10 ezer dollárt (kb. 3 millió forintot) is elkérnek.

Több palacknyit zsákmányoltak a tolvajok a Screaming Eagle Cabernet Sauvignonból, az egyik legkeresettebb amerikai borból is, ami 6000 dolláros (1,8 millió forint) áron szerepelt a Napa-völgyi vendéglő itallapján a bezárás előtti napokban. A yountville-i vendéglőt kétszer is a világ legjobb éttermének választotta a Restaurant Magazine.

Ítélet márciusban születhet. (MTI, ABC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.