Még 3,7 milliárdot beletolnak a kereskedőházakba, amik 2012 óta 2,8 milliárd forintnyi üzletet hoztak össze

gazdaság
2016 december 21., 06:25
comments 39

Újabb 3,688 milliárd forintot kaptak a Külgazdasági és Külügyminisztérium 90 százalékos tulajdonában lévő kereskedőházak és a kapcsolt vállalkozásaik – írta meg a Magyar Nemzet.

A kedd este megjelent Magyar Közlöny alapján jövőre két jogcímen 7,685 milliárd forint áll még az MNKH rendelkezésére, de azt nem részletezik, miért kell kiigazítani az idei költségvetést, csak annyi az indoklás, hogy az átcsoportosítás a közfeladatainak ellátásához szükséges finanszírozás miatt kell – írja a lap.

Hijran Valehov az azeri Azeryolservis alelnöke és Németh Miklós, a Közgép Zrt. vezérigazgatója megállapodást ír alá a magyar-azeri üzleti fórumon Budapesten 2014. november 11-én. (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)
photo_camera Hijran Valehov az azeri Azeryolservis alelnöke és Németh Miklós, a Közgép Zrt. vezérigazgatója megállapodást ír alá a magyar-azeri üzleti fórumon Budapesten 2014. november 11-én. (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

A jövő évi költségvetésben eddig 3,7 milliárd volt, de még 3,335 milliárdot kapnak, 2018-ra pedig 3,835 milliárd forintot kell beterveznie Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek.

A 2012-ben alapított MNKH amúgy eddig 2,8 milliárd forintnyi üzletet hozott össze a magyar cégeknek, pedig 2015 tavaszáig legalább 5,5 milliárd forintot költött működésre. A kereskedőházak kifizetőlistáin egyébként ott van például Kuna Tibor és Zaid Naffa is. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.