Amerikai fogyasztó nem bízott még ennyire az utóbbi 13 évben

külföld
2016 december 23., 16:43
comments 14

Hej, most jó amerikai fogyasztónak lenni!

Javult

és közel 13 éves csúcsra emelkedett decemberben a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban

– ez derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek végleges eredményét pénteken tették közzé. A fogyasztói hangulatindex 98,2 pontra emelkedett a novemberi 93,8 pontról. A decemberinél jobb adatot utoljára 2004 januárjában mértek. A fogyasztók arra számítanak, hogy az elnöké választott Donald Trump gazdaságpolitikája a növekedés erősödését eredményezi, ami újabb munkahelyeket teremt. A megelőlegezett bizalom, a kedvező várakozások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy élénküljön a gazdaság már azelőtt, hogy változna a jelenlegi politika. A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.