Betlehemben Télapónak öltözött tüntetők verekedtek össze a katonákkal

külföld
2016 december 24., 15:39
link Forrás
Betlehemben több ember megsérült, miután az izraeli biztonsági erők gumilövedékeket és könnygázt lőttek a karácsonyi tiltakozó felvonulás résztvevői közé. A tüntetők össze is csaptak a katonákkal. A palesztin Ma'an hírügynökség beszámolója szerint a sérültek közt öt újságíró is van.

A felvonulás mottója a az volt, hogy „a terrorizmus és a megszállás ugyanannak az éremnek a két oldala”. Az ünnep alkalmából több tüntető is télapónak öltözött. A felvonulók azt követelték, hogy a hatóságok nyissák meg az átkelőpontokat, hogy a keresztény vallásúak könnyebben eljuthassanak Jézus szülőhelyéhez.

A rendőrség szóvivője szerint az gond akkor kezdődött, amikor a tüntetők közül 15 férfi kövekkel kezdte el dobálni a katonákat, akik közül ketten megsérültek.

Az ellenőrzőpontok és a fal ellen tiltakozva néhány aktivista nemrég emlékfutást is rendezett, hogy bemutassák, Máriának és Józsefnek ma mennyivel nehezebb dolga lenne ezek miatt, ha be akarnának jutni Betlehembe.

link Forrás
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem sokkal korábban döntött úgy, hogy Izraelnek le kell állítania a telepek építését a palesztin területeken. Az erről szóló határozatot 14 tagállam szavazta meg. A határozat szövege szerint az izraeli telepek veszélyeztetik a két államról szóló megoldás összehozását. (
FAZ
)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.