Izrael többé nem ad pénzt az ENSZ működésére

külföld
2016 december 24., 19:22
comments 272

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton Barack Obamát hibáztatta, amiért az ENSZ egyik határozatában illegálisnak minősítette az izraeli telepeket Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben. Netanjahu szerint a határozat az „Izraellel szembeni elfogultság hattyúdala volt”. Obamát pedig Jimmy Carterhez hasonlította, aki szerinte ellenséges volt Izraellel szemben. Az izraeli miniszterelnök torznak nevezte a határozatot, amiben a kelet-jeruzsálemi óvásrost megszállt területnek nevezik. Szerinte ez abszurd.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának pénteki döntését szégyenteljesnek nevezte, és azt mondta, Izrael nem fogja elfogadni.

Egyben azt is bejelentette, hogy Izrael nem ad több pénzt az ENSZ működésére.

Ugyanakkor Netanjahu is optimista, mert úgy érzi, új korszak kezdődik a világban, miután Donald Trump lesz az elnök. Arra számít, hogy miután hivatalba lép, nagy árat fognak fizetni azok, akik „megpróbálnak Izraelnek ártani”. Megígérte, hogy Izrael küzdeni fog a határozat megsemmisítéséért. (Jerusalem Post/Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.