Az aleppói békét sürgette Ferenc pápa

külföld
2016 december 25., 15:30
comments 31

Negyvenezren hallgatták a Szent Péter téren a hagyományos Orbi et Urbi áldást, amiben Ferenc pápa békét sürgetett a világ valamennyi konfliktus zónájában. A katolikus egyházfő megemlítette a Szentföldet, Nigériát, Dél-Szudánt, a Kongói Demokratikus Köztársaságot, továbbá Kelet-Ukrajnát, Mianmart, valamint a Koreai-félszigetet, de a külön kiemelte Szíriát, azon belül is Aleppó városát.

Ferenc pápa
photo_camera AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO

Ferenc pápa szerint a szörnyű harcokat megélt városnak azonnal segítséget és támogatást kell biztosítani.

"Ideje, hogy örökre elhallgassanak a fegyverek, és a nemzetközi közösség tárgyalásos megoldást találjon, és helyreálljon az állampolgári együttműködés az országban,"

mondta a pápa. (MTI/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.