A világon már csak egy hely maradt, ahol nem a Facebook írja a törvényeket, és ez a Pannonhalmi Bazilika

ünnep
2016 december 27., 11:24
comments 120

December 27-éhez, János napjához kapcsolódó népszokás a boráldás.

Várszegi Asztrik főapát ma délután meg is áldott egy asztallapnyi bort a Pannonhalmi Főapátság Bazilikájában, amit a résztvevők előzőleg elhelyeztek a mellette lévő asztalon. De ezt nem már nem az MTI-ből tudom, hanem a boráldás Facebook-eventjéből, amit csak egy ember goingolt, de azért mégiscsak valami. Itt tartunk, híveim!

Várszegi a környék borait áldja meg 2016 decemberében.
photo_camera MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kevesen tudják, de december 27-éhez egy másik népszokás is kapcsolódik. Amikor valaki berúg, háromszor el kell mondania a tükör előtt állva saját magának, hogy

'Minek iszik, aki nem bírja?',

és ha szerencsés, másnap nem rosszul be teljesen.

MTI Fotó: Krizsán Csaba
photo_camera MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.