Korrupcióval vádolják a volt argentin elnököt

külföld
2016 december 27., 19:02
comments 163

Kedden az argentin szövetségi bíróság vádat emelt Cristina Fernandez de Kirchner ellen, aki 2007 és 2015 között volt az ország elnöke. A vádak szerint a kormánya olyan üzletembernek adott állami megbízásokat, akik közel álltak a családjához. A bíróság most a 630 millió dolláros vagyonát is befagyasztotta.Cristina Kirchner - Fotó: AFP/Dario Oliveira /Anadolu Agency

Fernandez eddig minden vádat tagadott, szerinte csak politikai karaktergyilkosságról van szó. A jelenlegi elnököt, Mauricio Macrit vádolta meg azzal, hogy le akarja járatni. Októberben a bíróságon azzal védekezett, hogy a költségvetési beszámolókat korábban a parlamenti testületek is jóváhagyták. (BBC/AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.