10 évet kapott drogkereskedelemért a Helsinki drogrendőrség volt vezetője

külföld
2016 december 29., 13:22
comments 66
Jari Aarnio a tárgyaláson. Fotó: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
photo_camera Jari Aarnio a tárgyaláson. Fotó: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Az ügyészség által kiszabható legmagasabb, 10 éves börtönbüntetésre ítélte Helsinki bírósága Jari Aarniot, a város drogrendőrségének korábbi vezetőjét drogkereskedelem miatt.

A kerületi bíróság megállapította, hogy Aarnio volt a hírhedt "pasilai férfi", aki a finn főváros egyik kerületéről kapta a nevét, amely központja volt a kereskedelmi működésnek.

Aarnio nagyjából 1 tonnányi marijuanát hozott be Finnországba, mialatt a kábítószerellenes hatóság élén dolgozott.

A Helsingin Sanomat szerint sok más miatt is elítélték a leszerelt drogrendőrt, köztük azért is, mert megpróbált bemószerolni valakit a drogüzletbe, azt állítva, hogy részese a kereskedelmi láncnak, miközben ez nem volt igaz.

Az eljárás évekig tartott, a vádlott pedig mindvégig tagadta a vádakat, hiába. Azzal is védekezett, hogy a drogrendőrség munkáját végezve került csak kapcsolatba a szállítmányokkal. Büntetése azért is ilyen jelentős, mert ténykedése nem vet túl jó fényt a hatóságra, amit vezetett.

Tavaly Aarniot már több más hivatali bűncselekmény miatt elítélték, köztük csalás, vesztegetés, hivatali visszaélés miatt. (Helsingin Sanomat)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.