Fegyveresek támadtak meg egy bahreini börtönt

külföld
2017 január 01., 11:05
comments 13

Fegyveresek támadtak meg vasárnap reggel egy bahreini börtönt, és kiszabadítottak több elítéltet is. A támadásban a börtönt őrző egyik rendőr meghalt.

A bahreini belügyminisztérium szerint a kiszabadított rabok terroristavádak miatt kerültek a börtönbe.

Bahreinben több ezer, többségében síita muszlim ül börtönben terrorizmussal kapcsolatos ítéletek miatt. Vannak közöttük olyanok, akik bűne csupán annyi volt, hogy kormányellenes tüntetéseket szerveztek, vagy részt vettek ilyenen, de vannak komolyabb elítéltek is, akik a vádak szerint fegyverrel támadtak a bahreini biztonsági erőkre. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.