Leégett egy turistákat szállító hajó Indonéziában

külföld
2017 január 01., 07:48
comments 4

Vasárnap kigyulladt Indonéziában egy hajó, ami turistákat szállított a fővárostól, Dzsakartától északra lévő szigetekre. A helyi hírek szerint a balesetben 5 ember halt meg és 98 utast kellett a tengerből kimenteniük a hatóságoknak.

A hajójárat üzemeltetője szerint az 5 halott mellett 17 embert kellett kórházba szállítani a sérüléseik miatt.

A hajótársaság szerint a tüzet rövidzárlat okozta a hajó elektromos rendszerében.

Indonéziában gyakoriak az ehhez hasonló balesetek, az országban ugyanis nagyon fontos közlekedési eszköz a hajó (hiszen Indonézia lényegében egy szigetcsoport), azonban a járművek általában több embert szállítanak, mint amennyire hitelesítve vannak, így mentőfelszerelés sincs rajtuk elegendő. (Reuters)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.