Hazarepültek Amerikából a kiutasított orosz diplomaták

külföld
2017 január 02., 04:17
comments 58
Az orosz diplomaták repülőgépe nem sokkal érkezése után, december 31-én a Dulles Nemzetközi Reptéren Washington közelében. Január 1-én ez a gép szállította el az Egyesült Államokból kiutasított 35 orosz diplomatát. AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS
photo_camera Az orosz diplomaták repülőgépe nem sokkal érkezése után, december 31-én a Dulles Nemzetközi Reptéren Washington közelében. Január 1-én ez a gép szállította el az Egyesült Államokból kiutasított 35 orosz diplomatát. AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS

Az orosz elnöki különgépet is működtető orosz állami légitársaság, a Rosszija az elnöki különítményhez tartozó különgépén hagyta el az Egyesült Államokat 35 orosz diplomata a családtagjaival.

Ők azok, akiket az amerikai kormány a Demokrata Párt szervereinek feltörése és az amerikai választási kampány befolyásolása miatt kiutasított az országból.

A diplomaták távozását az orosz nagykövetség egyik szóvivője hivatalosan is megerősítette.

Barack Obama december 29-én jelentette be az egyoldalú szankciókat és a diplomaták kiutasítását, akiknek mindössze 72 órát adott a távozásra. Ezt az oroszok végül be is tartották. Ugyanakkor némi meglepetésre Vlagyimir Putyin elutasított minden arányos válaszlépést, és bejelentette, hogy majd a január 20-án hivatalba lépő új elnökkel, Donald Trumppal rendezi majd a két ország viszonyát.

Trump maga arról beszélt január 1-én, hogy neki új információi vannak a hackelésről, olyanok, amiket mások még nem tudnak. Hogy mik ezek, azt vasárnap még nem árulta el, azt mondta, hogy majd kedden vagy szerdán tesz nagy bejelentést az ügyben. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.