Vádat emeltek a késelő kebabos ellen Lengyelországban

külföld
2017 január 02., 10:39
comments 265

Gyilkosság miatt már vádat is emelt a lengyel ügyészség egy szilveszter éjjel történt elki késelés gyanúsítottja ellen.

A vádlott, egy kebabos tunéziai állampolgárságú szakácsa szilveszter éjjel dulakodás közben szurkált halálra egy büntetett előéletű, 21 éves helyi lakost, aki szintén büntetett előéletű barátjával előzőleg italt lopott a boltból. A szakács és a bolt tulajdonosa a tolvajok után eredt, az utcán kezdtek dulakodni. Az áldozat barátja közben petárdát dobott az üzlethelyiségbe.

A szilveszter éjszakai gyilkosság után Elkben fellángoltak az idegenellenes indulatok, másnap reggel több százan tüntettek az étterem előtt, majd egész napos zavargás kezdődött. A tüntetők kövekkel és petárdákkal támadtak a boltra és a kiérkező rendőrökre is. Végül a közeli Olsztynből katonákat kellett vezényelni az utcákra a zavargások megfékezésére. 28 zavargót letartóztattak, két rendőr könnyebben megsérült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.