Guardiola: Ha befejezem, sosem találnak rám

futball
2017 január 04., 11:12
comments 38

Pep Guardiola hosszabb interjút adott az NBC-nek, amiben az ünnepelt futballedző arról is beszél, hogy egy szép napon bottal sem üthetik majd a nyomát:

"Amikor befejezem a karrierem, eltűnök majd. Az életben nem találnak rám."

Azt mondja, hogy nem akar 60-65 évesen is edző maradni, és golfozni kíván nyugdíjas napjaiban.

Szerinte jobb lenne, ha 30 perc után kapna egy kis időt, hogy beszéljen a játékosaival, és többet lehetne cserélni egy meccsen.

Méltatja a helyes taktika fontosságát, emlékeztet, hogy látni kell, hogy mit akar az ellenfél, a csapattársaknak is tudniuk kell egymásról, hogy ki mit csinál, az összhang kulcsfontosságú. A védekezés sokkal kötöttebb feladat, a támadásban lehet kreatívkodni, de azt is csak mértékkel.

Mostani munkahelyén, a Manchester Citynél nagyon fontos, hogy mindenki elhiggye, hogy ez egy jó csapat, mert a klubnak nincs olyan múltja, mint előző csapatainak, a Barcelonának és a Bayern Münchennek.

Örül minden győzelemnek, de akkor elégedett igazán, ha jól is játszik a csapata, úgy, ahogy azt eltervezte.

Régebben még a következő hat meccsre fel tudott készülni fejben az ellenfelekből, most már ehhez öregnek érzi magát.

Ha elégedett, akkor meccs után megiszik egy pohár bort. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.