Jöhet az antropológiai vizsgálat a Teréz körúti robbantás ügyében

bűnügy
2017 január 04., 07:46
comments 256

A Magyar Idők azt írja, hogy befogadta a Központi Nyomozó Főügyészség a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának indítványát az antropológussal elvégzendő bizonyítási kísérletre. Nagy Andrea ügyész, a KNYF szóvivője azt mondta a lapnak, hogy iktatták a decemberben elküldött védelmi indítványt, de még mindig nyomoznak, és csak az eredmény után döntik el, mikor jöhet a bizonyítási kísérletre.

A robbantással gyanúsított P. László védője, Brunner Tamás azt mondta, néhány szakértői vélemény (például a tűzszerészi) véglegesítését várják.

A gyanú szerint szeptember 24-én este a Teréz körút-Király utca sarkán P. László tette le a járdára a hátizsákját, amiben szöges csőbomba volt, és a nitrogénalapú robbanóanyagot egy neten vásárolt kapunyitó távirányítóval indított detonátorral robbantotta fel. Egy éppen odaérő rendőrpárt A robbanás súlyosan, illetve életveszélyesen megsebesített. Papp Károly országos rendőrfőkapitány másnap azt mondta: a támadást kifejezetten a rendőrök ellen hajtották végre.

A robbantóról kitettek egy, a helyszínen készült és egy, egy közeli boltban készült videofelvételt, amin látható a merénylő arca is. A felvételek alapján egy kb. 170 centis, huszonéves férfit kerestek a nyomozók. 3 héttel a támadás után Keszthelyen fogták el a 23 éves P. Lászlót, akinek a DNS-ét állítólag megtalálták mind a hátizsák, mind a bomba indítószerkezetének maradványain.

P. Lászlót vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én.
photo_camera A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét vezetik elő az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2016. október 21-én. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

De P. László legalább 185 cm magas, és sokkal izmosabb, mint a térfigyelő kamerákon látható robbantó

– állítja a védelem, ami ezért december közepén indítványozták, hogy antropológus igazságügyi szakértő hasonlítsa össze P. László testalkatát és koponya-, valamint arcformáját a videofelvételeken szereplő férfiéval. Brunner szerint január közepére várható, hogy kitűzik a bizonyítási kísérlet időpontját. (Magyar Idők)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.