Közel másfél milliót költött piára tavaly a KDNP parlamenti frakciója

gasztronómia
2017 január 05., 16:49
comments 133

A Népszava kérte ki az Országgyűlés Hivatalától a 2016-os, a parlamenti frakciók által kötött szerződések adatait, ezekből tudni, hogy

a KDNP frakciója 2016-ban közel másfél millió forintért vásárolt különböző alkoholos italokat.

Csak a Bortársaság Boltok Kft.-től több mint 1,2 millió forintért rendeltek italokat, a Medicina Hungaricum Pálinkaház 85 ezer forintot számlázhatott, de vásároltak a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.-nél is.

link Forrás

A lap állításaira a frakció úgy reagált, hogy 2016-ban számos kisebb-nagyobb rendezvényt tartottak,

"köztük sajtófogadásokat, sajtótájékoztatókat, a kárpátaljai, erdélyi és a felvidéki magyarokkal, valamint választópolgárokkal találkozókat. A minden gazdálkodó szervezet rendelkezésére álló jogi keretek között - és az alapvető udvariassági szabályoknak megfelelően - ezek egy részén vendéglátás is történt."

Amúgy a KDNP 17 parlamenti képviselője által kötött 128 szerződés tavaly

"több mint 108 és fél millió forintjába került az adófizetőknek."

Ennek valóban csak egy töredéke ment piára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.