Önkéntes cenzorkodással nyal Kínának az Apple

külföld
2017 január 05., 06:28
comments 18

A kínai hatóságoknak csak kérnie kellett, és az Apple egyből el is távolította az Itunes Kínában elérhető kínálatából a New York Times appját, ezzel is segítve a kínai cenzorok munkáját.

A New York Times oldalait blokkolja a kínai Nagy Tűzfal, de az appon keresztül eddig olvasható volt. Most már nem az, mert az Apple minden további nélkül törölte az alkalmazásukat.

Az Apple szóvivője, Fred Sainz mindezt azzal indokolta, hogy a kínai hatóságok tájékoztatása szerint a New York Times mobilalkalmazása "sérti a helyi jogszabályokat".

A Times szóvivője, Eileen Murphy szerint valójában arról van szó, hogy a kínai cenzorok így is megpróbálják megakadályozni, hogy a kínai közvélemény olvashassa a Times Kínáról szóló tudósításait. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.