Matolcsy bőkezű Jézuska volt

POLITIKA
2017 január 06., 08:53
comments 56

157 575 rúd minőségi bejgli jön ki abból a pénzből, amit a Magyar Nemzeti Bank osztott ki év végén jutalomként a munkatársainak.

A Magyar Nemzet kérdezett rá az MNB-nél, hogy mennyi prémiumot vihettek haza a jegybankosok. 40 nap után érkezett meg a válasz.

260 millió forint feledtette az egész éves hajtást.

Átlagosan csaknem nettó 650 ezer forintot kaptak az alkalmazottak, de nem volt egységes a prémium.

A nem vezető alkalmazottak közül 322-en kaptak jutalmat, egy főre nettó 543 ezer forint jutott.

A 78 vezető beosztású munkavállaló fejenként csaknem nettó 1,1 millió forintot kapott.

Az MNB válasza szerint az elnök és helyettesei nem kaptak év végi jutalmat. A havi ötmilliós illetményük mellett erre azért annyira nem is voltak rászorulva.

Bőkezűen osztottak jutalmat a Főpolgármesteri Hivatalnál is, a 800 dolgozó fejenként átlagosan 460 ezer forintos jutalmat kapott, erre összesen 370 milliós keret volt. A hivatal válasza szerint ezt a bérmegtakarítás terhére fizették ki, Tarlós István főpolgármester, valamint helyettesei nem kaptak jutalmat.

Az ügyészség 1,5 milliárd forintot osztott ki tavaly, átlagosan 370 ezer forintot munkavállalónként.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.