Újbudán találtak meg egy Spanyolországból ellopott Ferrarit

bűnügy
2017 január 06., 06:39
comments 40

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai állampolgári bejelentés alapján január 1-jén a XI. kerületben, egy Kánai utcai teremgarázsban egy tisztázatlan eredetű, piros Ferrarit találtak, amelyről kiderült, hogy a hatóságok Spanyolországban körözik.

Az autót még 2016. december 17-én vette bérbe valaki egy spanyol férfitól, majd azt a szerződésben rögzített határidőre nem vitte vissza. A magyar rendőrök ezért lefoglalták a kocsit.

A teremgarázshely bérlőjét, a 37 éves H. Andrást a rendőrök január 4-én fogták el. A lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott házkutatásokkor a nyomozók 20 darab lőszert, a Ferrari indítókulcsát, két hamis spanyol forgalmi engedélyt, készpénzt és egy hamis alvázszámú autót találtak és foglaltak le.

A nyomozók még aznap egy szigetszentmiklósi telephelyen elfogták azt a 41 éves B. Zsoltot, aki a férfinak a két autóra a hamis rendszámokat adta. A helyszínen tartott házkutatáskor a rendőrök másik két hamis alvázszámú kocsit foglaltak le.

A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Velük szemben a orgazdaság és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indítottak eljárást. H. András ellen a két bűncselekmény elkövetésén túl nyomozás folyik lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt is. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.