Egy kecskeméti bank alkalmazottja szerencsét próbált: megpörgette az ügyfelek 58 millióját

bűnügy
2017 január 07., 14:39
comments 115

Egy kecskeméti bank 35 éves alkalmazottja tavaly szeptemberben és októberben gondolta, hogy

szerencsét próbál.

Ehhez a tőkét úgy szerezte meg, hogy a pénzintézet információs rendszerébe valótlan adatokat vitt be: a nap elején fiktív befizetéseket könyvelt le az ügyfelek számláira, ezeket aztán a nap folyamán az ügyfelek nevében külföldi számlákra utalta.

Az így behúzott pénzzel pedig online szerencsejáték-oldalakat keresett fel, és próbálkozott.

Majd a nap végén, mivel nem nyert és a lekönyvelt pénzt nem tudta visszatenni, egyszerűen sztornózta a reggeli befizetéseket. A 35 éves férfi

összesen 58 milliót játszott el.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a merész alkalmazottat csütörtökön vette őrizetbe, a Kecskeméti Járásbíróság pedig pénteken helyezte előzetes letartóztatásba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.