Asszád szerint teljesen rendben volt, hogy civilekkel zsúfolt negyedeket bombáztak Aleppóban

külföld
2017 január 09., 13:08
comments 191

Újabb részleteket közöltek hétfőn abból az interjúból, amit még múlt hét végén adott francia médiumoknak Bassár el-Aszad szíriai elnök. Szerinte az év végén életbe lépett tűzszünetet az ellenzéki fegyveresek sértik meg, a kormány hadserege csak kötelességét teljesíti azzal, hogy támadja a Damaszkusz közelében lévő területeket, ahonnan főváros a vízellátását biztosítja. Aszad hangsúlyozta, eltökélt, hogy országa minden négyzetcentiméterét "felszabadítsa".

"Megvan a legitimitásunk ahhoz, hogy bármilyen területet felszabadítsunk, melyet terroristák ellenőriznek. Mindegy, hogy hívják őket. Lehet az az Iszlám Állam, az an-Nuszra, mondhatják, hogy ők mérsékeltek vagy a civileket mentő fehérsisakosok. A nevek minket nem érdekelnek,

jelentette ki. Damaszkusz minden ellene küzdő ellenzéki mozgalmat terrorszervezetnek tekint.

AFP PHOTO / George OURFALIAN
photo_camera AFP PHOTO / George OURFALIAN

Az szíriai elnök fordulópontnak nevezte Aleppó visszafoglalását. Arra a véleményre, hogy háborús bűnt követett el mikor a civilekkel telezsúfolt városnegyedeket bombázta úgy reagált, hogy ha bármi ilyesmit tett volna, akkor az emberek nem támogatnák, és már nem lenne elnök.

"Azért tudtunk a háború alatt végig kitartani, mert az emberek támogattak. Ha pedig az ember a saját népét gyilkolja, akkor aligha fogják támogatni. Tehát ez az egész történet nem áll meg a lábán"

mondta Aszad. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.