Magyar gyerek fedezte fel: kutyamanccsal is be lehet lépni az ujjlenyomatzáras Iphone-ra

tech
2017 január 09., 09:06
comments 67

A 444 történetének első relenváns technológiai tényfeltárását végezte el január 8-án vasárnap este Szily Mirjam (13), amikor kísérleti úton bebizonyította, hogy az ujjlenyomatzáras Iphone-okra a kutyák is be tudnak lépni.

A fiatal kutató először a logikusabbnak gondolt orrlenyomattal próbálkozott. A kísérleti eszköz egy Iphone SE készülék volt, az alany pedig Füles (4), a nőstény szálkás szőrű törpetacskó. Jó pár próbálkozás alapján azonban kiderült, hogy a kutyaorr túl nedves, ami megzavarja az ujjlenyomatellenőrzőt, így Füles orradatait nem lehetett bevinni a rendszerbe. A mancslenyomat azonban - némi meglepetést keltve - tökéletesen működött. Az alany jobb mellső mancsának balról első - mutató? - ujját nyomta a magyar tudós az e célt szolgáló felületre, a rendszer pedig pont úgy működött, mintha emberi ujjlenyomattal dolgozott volna.

Az eredmények kiértékelése folyik, egy üzlettársam már programozza a Kutyatindert.

(Az érzékenyebb olvasók megnyugtatására mondom, hogy nem, Fülike nem depressziós és nem "ahhoz is fáradt vagyok, hogy felakasszam magam" nézéssel néz, hanem általában ilyen a tekintete.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.