1,5 milliárd forint állami támogatást kap új filmjére Nemes Jeles László

FILM
2017 január 10., 10:13
comments 119

Komoly összeggel, 1,5 milliárd forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Nemes Jeles László filmrendező következő alkotását, a Sunset (alkony) címen futó produkciót.

Nemes Jeles László 2016-ban Oscar-díjat kapott Saul fia című filmjéért.

A Sunset az 1910-es évek Budapestjén játszódik majd, és egy fiatal nőről szól. Filmalapos ismeretetője szerint: "egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a XX. századi civilizáció sötétségbe borult."

Nemes Jeles szerint: „Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fia-ban is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.