A spanyol liga bíróságon támadná meg a FIFA tervét a 48 csapatos világbajnokságról

foci
2017 január 10., 22:51
comments 80
Egy klasszikus ütközet: Messi vs. Ronaldo. Fotó: AF / JAVIER SORIANO
photo_camera Egy klasszikus ütközet: Messi vs. Ronaldo. Fotó: AF / JAVIER SORIANO

Bírósági útra terelné a FIFA új tervét a spanyol bajnokság (La Liga) szervezőbizottsága, ezt állítja a Sky Sportsnak egy magas beosztású alkalmazott, mert a nemzetközti szövetség nem egyeztetett velük a 48 csapatos világbajnoki tervek előtt.

A liga illetékesei állítólag már a keddi szavazás előtt tájékoztatták Gianni Infantino elnököt, hogy jogi útra terelik az ügyet, ha a szövetség kitart a 2026-tól életbe lépő terve mellett.

A spanyolok azért vannak kiakadva, mert az új rendszerben 50 százalékkal több futballista vesz majd részt a tornán, mint a megelőző világbajnokságon.

Ez azt jelenti, hogy a legjelentősebb európai bajnokságoknak - spanyol, olasz, angol, német, francia - még több játékost kell majd csatasorba állítaniuk, ehhez képest még csak nem is egyeztettek velük előzetesen, ezért a liga vezetői megfontolják, hogy jogilag támadják meg a változtatást.

Azt a változtatást, ami nem csak a csapatok (és így a játékosok) létszámára, hanem a lebonyolításra is vonatkozik, és ez több tekintetben még súlyosabb változásokat jelent az eddig ismert világbajnoki rendszerhez képest. (SkySports)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.