Jól kerestek Putyin barátai Trump győzelmén

gazdaság
2017 január 10., 08:40
comments 61

A Forbes becslése szerint 29 milliárd dollárral nőtt meg az orosz milliárdosak vagyona, amióta Donald Trumpot választották az Egyesült Államok elnökének.

A gazdagodásuk annak köszönhető, hogy a piac várakozásai szerint Trump jobb viszonyt ápol majd az orosz politikai vezetéssel mint Obama, és ettől az orosz gazdaság fellendülését várják, és ettől emelkednek az orosz cégek részvényeinek árai.

Genagyij Timcsenko, a Volga csoport tulajdonosa, a Novatek gáztermelő cég nagyrészvényese rajta van a szankciós listán, mégis 1,8 milliárd dollárral gazdagodott november óta. Fotó:  Sergey Guneev/Sputnik
photo_camera Genagyij Timcsenko, a Volga csoport tulajdonosa, a Novatek gáztermelő cég nagyrészvényese rajta van a szankciós listán, mégis 1,8 milliárd dollárral gazdagodott november óta. Fotó: Sergey Guneev/Sputnik

A gyarapodásból olyanok is részesülnek, akik egyébként az USA és az EU szankciós feketelistáján vannak, mert valamilyen módon érintettek a Krím megszállásában. (Forbes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.