A Fideszben szavakat sem találnak arra, milyen tájékozatlanok a fiatalok

káosz
2017 január 11., 08:13
comments 524
photo_camera Fideszes fiatalok

Nem tudja eljuttatni az üzeneteit a Fidesz a fiatalokhoz.  

A hvg.hu cikke szerint ez a probléma foglalkoztatja most élénken a kormánypárt kommunikációs csapatát. Bár elsőre talán hihetetlennek hangzik, hogy Kövér László, vagy Németh Szilárd megszólalásaitól nem jön lázba a 16-25 éves korosztály, mégis így van:

a belső felmérések szerint ez a korcsoport szinte egyáltalán nem érdeklődik a politika iránt.

Nem olvasnak napi- vagy hetilapokat, nem néznek híreket a tévében, nem hallgatják a rádióban sem, és még a Facebook-hírfolyamukba sem nagyon engedik be a politikai híreket.

"Szinte szavakat sem találni arra a tájékozatlanságra, amelyet ez a korosztály általános politikai és gazdasági kérdésekben mutat" - írja a hvg.hu a párt belső, "médiafogyasztási szokásokat vizsgáló közvélemény-kutatásai" alapján.

Ráadásul ez nem csak a fiatalokra igaz, az idősebbek körében is hasonlóak a tapasztalatok. Egy újabb idézet a hvg.hu cikkéből:

"Azon már régóta nem lepődik meg senki a pártban, ha egy felmérés szerint tízből nyolcan nem tudják megnevezni a külügyminisztert, de hogy Szijjártó Pétert fényképen vagy élőben is ugyanilyen arányban keverték össze Zuschlag Jánossal, attól már erősen fogták a fejüket."

Igaz az 55-65 éves korosztályt legalább meg tudják szólítani a tévén keresztül, a TV2 lejárató anyagai a szűk körű értelmiségi felháborodást leszámítva működnek, a közönség jó része elhiszi ezeket. A fiatalabbaknak viszont, és most egy régi varázsszó került elő

megváltoztak a médiafogyasztási szokásai.

Igen, tényleg ez történt: ami az Origo szétverésének kamu-varázsszava volt, az most komoly problémaként jelenik meg a kormánykommunikációban.

A cikk szerint a Fidesz nagyjából erőből oldaná meg a problémát: a végletesen leegyszerűsített üzenetekkel az a helyzet, hogy

„ha nem tesszük eléjük, kikerülhetetlenül, egyszerűen nem jut el semmi, úgyhogy nincs más eszköz, mint belemászni az arcukba.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.