„Hol élünk, a náci Németországban?” – reagált Trump a hírszerzési jelentésre, ami szerint kapcsolatban áll Oroszországgal

külföld
2017 január 11., 14:42
comments 217

Donald Trump megválasztott amerikai elnök határozottan visszautasította azokat a vádakat, amik azokban a megerősítetlen hitelességű hírszerzési feljegyzésekben állnak, amiket a Buzzfeed tett közzé.

link Forrás

„Semmi közöm Oroszországhoz. Se üzlet, se hitel, se semmi” – közölte Trump a Twitteren.

link Forrás

Szerinte Oroszország sosem próbált befolyást gyakorolni rá, és Trump azzal vádolta meg a hírszerzési ügynökségeket, hogy beiktatása előtt még egy utolsó támadást próbálnak ellene intézni ilyen hírek terjesztésével.

link Forrás

Így méltatlankodott: „Hol élünk, a náci Németországban?”

Trump szerint Oroszország is megmondta, hogy a politikai ellenfelek által fizetett ellenőrizetlen jelentés totális kitaláció, teljesen nonszensz.

Reince Priebus, Trump leendő kabinetfőnöke, a Republikánus Párt jelenlegi elnöke az NBC-nek azt mondta: soha nem történt meg az az „obszcén mocsok”, amivel az előző nap közzétett, meg nem erősített hitelességű hírszerzési feljegyzésekben vádolják Trumpot. Mint mondta, felvetette Trumpnak az ügyet, és a megválasztott elnök szerint „totális mocsokról” van szó.

Fotó: Spencer Platt / Getty Images / AFP
photo_camera Fotó: Spencer Platt / Getty Images / AFP

A Penthouse férfimagazin közben felajánlotta: 1 millió dollárt ad az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) birtokában lévő felvételekért, amiken állítólag Donald Trump látható vagy hallható kompromittáló helyzetekben.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, Moszkvának nincsenek semmiféle kompromittáló anyagai sem Donald Trump megválasztott amerikai elnökről, sem volt választási ellenfeléről, Hillary Clinton volt külügyminiszterről. „Ez abszolút kacsa, abszolút kitaláció, abszolút nonszensz. A Kreml nem foglalkozik kompromittáló anyagok gyűjtésével. Az ilyesmit ponyvaregénynek nevezik” – mondta Peszkov, aki szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök arra törekszik, hogy Oroszország, az orosz nép, valamint a globális béke, stabilitás és biztonság érdekeiben építse a partneri kapcsolatokat, és az effajta híresztelések terjesztői az orosz-amerikai kapcsolatoknak akarnak ártani, fenn akarják tartani a „boszorkányüldözés”, a „hisztéria” állapotát.

Trump néhány óra múlva tartja meg a megválasztása óta első sajtóértekezletét a New York-i Trump Towerben, ahol nyilvánvalóan az újságírók is felteszik majd neki az állítólagos hírszerzési jelentés állításaival kapcsolatos kérdéseiket. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.