Nem tudja megállítani a rendőrség a 12 évesen öngyilkos lány videójának terjedését

külföld
2017 január 12., 18:16
comments 90

A 12 éves, Georga állambeli Katelyn Nicole Davis két hete egy videostreames platformon, a Live.me-n közvetítette, ahogy felakasztja magát. A videó gyorsan utat talált a Youtube-ra, a Facebook-ra és mindenhova, a rendőrség pedig tehetetlen: hiába szeretnék leszedni a videót a család és a másokra gyakorolt ártalmas hatása miatt, máig nem tudják, a Facebook-on ebben a pillanatban is két kattintással meg lehet találni.

A helyi rendőrségi szóvivő azt mondta a Fox 5 tévének, hogy egy csomó oldalt megkértek, hogy szedjék le a felvételt, ők viszont visszakérdeztek, hogy kötelezi-e erre törvény őket. Ugyan ez nincs így, a rendőrség szóvivője szerint egyszerűen emberiességből le kellene szedniük a videókat.

link Forrás

Katelyn Nicole Davis halála miatt egyébként nyomozás indult, csak a halála után találták meg online naplóját, ahol leírta, három nappal öngyilkossága előtt szexuális zaklatás és támadás áldozata volt. (Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.