Több mint egy hónapig sodródott a nyilt tengeren hatéves lányával egy új-zélandi férfi

külföld
2017 január 12., 06:51
comments 72

Több mint egy hónapig hánykódott a Tasmán-tenger veszélyes vízein egy mindössze 6,5 méteres kis vitorlásban egy új-zélandi férfi a hatéves kislányával. A 46 éves Alan Langdon csupán egy rövid kirándulást tervezett, az Északi-szigeten található Kawhiából ment volna a kicsit északabbra fekvő Szigetek-öbölbe.

De hajója kormányszerkezete eltört egy viharban, így irányíthatatlanul sodródni kezdett.

Végül átszelte a kétezer kilométer széles Tasmán-tenger veszélyes vízeit, és Sydneytől 230 kilométerre délre, Ulladullánál ért partot Ausztráliában.

"Amikor kiderült, hogy a kormányszerkezetnek annyi, akkor nem volt igazán sok választásunk" - nyilatkozott a partot érést követően Langdon. A férfit és kislányát több mint egy hónapon át nagy erőkkel keresték a tengeren. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.