A Sky nem adja le a Michael Jackson-filmet, mert a halott sztár lányának hányingere lett tőle

tévé
2017 január 13., 12:28
comments 114

Paris Jackson panasza miatt nem sugározza a Sky tévécsatorna a Michael Jacksonról szóló tévésorozat-epizódot – írta meg a BBC.

Paris Jackson csütörtökön azt mondta, „mélységesen megbántotta" az, ahogy apját ábrázolták a filmben.

A félórás rész a Sky Arts Urban Myths sorozatában ment volna adásba, de a csatorna ma közölte, hogy nem adják le. „Nem volt szándékukban bárkit is megbántani” a műsorral – mondták, csak egy állítólag megtörtént epizódot akartak feleleveníteni Jackson életéből. A Sky állítja, a Jackson szerepét eljátszó Joseph Fiennes is egyetért a döntéssel.

A film azt mesélte volna el, hogyan utazott Jackson New Yorkból Los Angelesbe Elizabeth Taylor és Marlon Brando társaságában a szeptember 11-i terrortámadás után. Fiennes korábban elmondta, mennyire meglepte, hogy tavaly őt kérték fel a 2009-ben, 50 éves korában elhunyt Michael Jackson szerepére.

link Forrás

Jackson lánya a részt beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-posztban közölte: „hányingere lett” attól, ahogy az apját ábrázolják, felháborította „a nyilvánvaló inzultus, ami nem csak néhai apja, hanem keresztanyja, Elizabeth Taylor ellen is irányult”. „Hol marad a tisztelet?” – tette fel a kérdést Paris Jackson, aki szerint az apja és Taylor egész életükben keményen dolgoztak, hogy maradandót alkossanak. „Szégyenteljes ábrázolás” – bírálta a műsort a sztár lánya.

Több mint 20 ezren írták alá a petíciót, ami a félórás műsor bojkottjára szólított fel. Az indítvány különösen azt kifogásolta, hogy Jacksont nem fekete színész, hanem Fiennes alakította.

„Könnyű belátni, hogy a történetből meggyőző film születhetett volna – de azt nehéz megérteni, hogy miért választották a Szerelmes Shakespeare színészét a világ egyik legnagyobb fekete zenészének szerepére” – mondták a petíció elindítói. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.