Súlyosan megsérült Miklós Edit

sport
2017 január 15., 14:13
comments 136

Nagyott bukott az alpesi síző Miklós Edit az altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen, és miután helikopterrel kórházba szállították, kiderült:

elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében.

A csíkszeredai születésű versenyzőt először a pongaui kórházba vitték helikopterrel. Itt a térdét ugyan helyre tették, de az így is instabil volt, ami arra utalt, hogy a szalagok megsérültek. Később az MRI-vizsgálat keresztszalag-szakadást állapított meg. Emellett egy csontdarab letört a térdében, továbbá porcsérülést is szenvedett. Miklósnak a bal térde is megsérült, de az kevésbé súlyosan.

Mindez azt jelenti, hogy a lesiklásban olimpiai hetedik síző számára véget ért az idény – pedig három verseny után az ötödik helyen állt a leggyorsabb versenyszámban.

Jelenleg helikopterrel szállítják át Miklós Editet egy Innsbruck melletti magánklinikára, ahol újra megvizsgálják, és majd ott születik döntés a szükséges kezelésekről és rehabilitációról.

Miklós Edit azt mondta a bukásáról a magyar síszövetség egyik vezetőjének, hogy annyira beütötte magát, hogy percekig alig kapott levegőt és sokkos állapotba került. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.