Száz év késéssel vittek vissza egy könyvet a könyvtárba San Franciscóban

külföld
2017 január 15., 11:59
comments 75

Ráadásul az 1909-ben megjelent novelláskötet címe az volt, hogy 40 perc késés. A könyvet pénteken vitte vissza egy helyi lakos, Webb Johnson.

F. Hopkinson Smith kötetét még Johnson dédnagymamája kölcsönözte ki 1917-ben. De egy héttel a kölcsönzési idő lejárta előtt a nő meghalt, a könyvvel pedig értelemszerűen akkor senki nem foglalkozott a családból. El is kallódott az utána következő években, csak egy öreg utazóládából került elő 1996-ban. Mivel az a könyvtárfiók, ahonnan a könyvet kivették, már rég megszűnt, Johnson arra gondolt, hogy a könyv valójában nem hiányzik senkinek, és nem foglalkozott a kérdéssel.

link Forrás

Nemrég viszont hallotta a hírekben, hogy a városi könyvtárak megbocsátási hónapot tartanak, amikor bírság fizetése nélkül lehet visszavinni a lejárt könyveket, így mégis elvitte egy másik fiókkönyvtárba a kötetet.

A könyvtár csak annyit közölt a sajtóval, hogy örülnek, hogy visszakapták a könyvet. (SFGate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.