Egy lézerszemű olvasó azzal kereste meg a 444-et, hogy a csepeli fideszes polgármester valószínűleg egy robot

Média
2017 január 16., 18:09
comments 152

Egy online újságíró mindenhez hozzászokik, de ez az olvasóilevél-kezdés még engem is meg tudott lepni:


Kedves Szily Laci!

Egy rendkívül érdekes és fontos dolgot vettem észre csepel honlapján, amire szeretném felhívni a figyelmed, hátha érdekli a 444 olvasóit is. A csepeli polgármester a testületi ülés jegyzőkönyvének összes lapját nanométeres pontossággal ugyanúgy írta alá, csak a pecsét ugrál rajta jobbra-balra. Reméljük nem esett hamisítás áldozatává a dokumentum! Máskülönben mi értelme a pecsétet mozgatni az oda nyomtatott/fénymásolt aláíráson?

Ismételjük meg higgadtan: olvasónk puszta ránézésre kiszúrta, hogy egy kerületi önkormányzat netre felrakott jegyzőkönyveiben az aláírás mindig pontosan ugyanott van. Olvasónk ezt nemcsak kiszúrta, de meg is írta nekünk. Sőt, nemcsak kiszúrta és megírta, de fogta a dokumentum első tíz oldalát, és a megfelelő sarkokat levágva animgiffé fűzte össze őket, amit szintén elküldött. Íme a Bizonyíték:

Levele végén ott a logikus kérdés:

Szerinted mi lehet a magyarázat?

És hogy világos legyen az ő saját magyarázata, ezt a képet mellékelte a leveléhez:

Egészen regényes hangulatban kezdtem a nyomozáshoz, bár sajnos a kezdetektől féltem attól, hogy a valóság sohasem lehet olyan érdekes, mint egy 444-olvasó fantáziája. Hát nem is lett. Egészen hamar választ kaptam ugyanis Ábel Attila alpolgármestertől:

ezek a dokumentumok névbélyegzővel vannak lebélyegezve, amire a kiadmányozási szabályzatunk jogosít fel. Így a dokumentumok eredeti iratnak minősülnek. A névbélyegző használata megszokott eljárás az önkormányzatoknál, hivataloknál, cégeknél.

Már megint bebizonyosodott, hogy valamit nem tudni mennyivel izgalmasabb, mint tudni a prózai igazságot. Nem véletlenül nyert Donald Trump és nem én!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.