Elfogták a szilveszteri isztambuli merénylet elkövetőjét

külföld
2017 január 16., 21:56
comments 30

Isztambul egyik menő nightklubjában szilveszter éjjel hajtott végre gépfegyveres merényletet a támadó, akit most elvileg sikerült elkapni, összesen 39 embert gyilkolt meg akkor. A török sajtó értesülései szerint Isztambulban bujkált, a város Esenyurt nevű kerületében kapták el hétfőn.

Korábbi sajtóhírek szerint Abdulkadir Masharipov volt a támadó. A támadásnak francia, izraeli, tunéziai, libanoni, indiai, belga, jordániai és szaúdi áldozatai is voltak.

A merénylet elkövetését magára vállalta az Iszlám Állam, állításuk szerint mindez bosszú volt Törökország szíriai szerepvállalása miatt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.