Szélsőjobboldali terrorszervezet tagja lehet a két német férfi, akinél 155 kilónyi robbanószert találtak a rendőrök

külföld
2017 január 16., 22:15
comments 93

A Spiegel a hétvégén számolt be arról, hogy Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartományának ügyészsége azt vizsgálja, hogy a jelentős mennyiségű robbanószer birtoklásával letartóztatott két férfi az Old School Society (OSS) nevű szélsőjobboldali terrorszervezet tagja lehet.

A gyanú szerint a terrorszervezet mecsetek és menekültszállók tervezhetett merényleteket. A 24 és a 18 éves férfit december végén vették őrizetbe a rendőrök. Egy héttel később több mint 90 embernek kellett elhagynia az otthonát Lauterecken városában, amikor a rendőrség nagy mennyiségű, házi készítésű robbanószert fedezett fel az egyik gyanúsított otthonában.

A rendőrségi akció Lauterecken városában (Harald Tittel/dpa)
photo_camera A rendőrségi akció Lauterecken városában (Harald Tittel/dpa)

A Spiegel információi szerint az egyik gyanúsított elismerte, hogy tavaly látogatta az OSS gyűléseit. Az egyik résztvevő beszélt a támadás tervéről, és kérdezte meg azt is, hogy valaki tud-e robbanószert előállítani.

A rendőrség közleménye szerint az egyik bomba egy olyan lakásból került elő, ami televolt horogkeresztekkel és SS jelekkel. A hatóságok szerint más bizonyítékok is arra utalnak, hogy a két fiatal férfi szélsőjobboldali csoportokkal állt kapcsolatban. (DW)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.