Péntekig lehet jelentkezni az álommelóra: legyél Lego játékprofesszor Cambridge-ben!

oktatás
2017 január 17., 08:45
comments 42

A világ egyik legpatinásabb egyeteme, a Cambridge University (1209-ben alapították, a negyedik legrégebbi, ma is működő egyetem a világon) tavaly decemberben hirdette meg játékprofesszori állását, és a határidő most pénteken zárul. Az állást a Lego szponzorálja, és aki megkapja, nemcsak Lego-játékprofesszor lesz, hanem a Cambridge-i Egyetem újonnan alapított intézetének, a Centre for Research on Play in Education, Development and Learningnek (hivatalos rövdítés: Pedal) a vezetője is egyben. Mint az intézmény nevéből is kiderül, a játék szerepe az oktatásban a téma, tehát aki például köpőcsövezett vagy amőbázott már életében, jó eséllyel indul.

A fizetésről nincs szó a pályázati anyagban, de Cambridge-ben az átlagos tanárfizetések évi 84 ezer angol font, vagyis 30 millió forint körül alakulnak, szóval mindenképpen érdemes pályázni. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.