Sokba fáj nekünk a magyar kormány vendégszeretete

politika
2017 január 17., 05:13
comments 69

Egyre többet költenek reprezentációra a minisztériumok. A Bors összesítése szerint míg 2015 első félévében csak 396,9 millió forint ment el vendéglátásra, étteremre és ajándéktárgyakra, 2016 első felében már 2,6 milliárd forintot számoltak el. A Mesterházy Attila által kikért adatok szerint a második félévben további 1,74 milliárdot költöttek, így egész évben már 4,34 milliárdnál tartanak, ami

havi 361,7 milliós költést jelent,

ami pogácsára elég soknak tűnik.

A második félévben csak a külgazdasági és külügyminisztérium 828,6 millió forintot költött. A második legtöbbet költő minisztérium, a belügy 448,8 millióval követi Szijjártó Péter minisztériumát, Varga Mihály nemzetgazdasági tárcája 162,3 milliót költött a második félévben, ezzel harmadik lett.

A nemzetgazdasági minisztérium az első félévben még 39 millió forintból meg tudta oldani a reprezentációt. (Via Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.