Colleen Bell: A civil szervezetek nem fenyegetést jelentenek Magyarországra, hanem létfontosságúak egy demokráciában

POLITIKA
2017 január 18., 06:32
comments 58

Az Index készített gigantikus hosszúságú interjút a távozó amerikai nagykövettel, Colleen Bell-lel, négy témát emelünk ki.

Orbán

A nagykövet szerint a magyar miniszterelnökkel számos alkalommal találkozott, Orbán mindig rendkívül professzionálisnak, és támogatónak mutatkozott. Bell külön kiemelt egy emlékezetes beszélgetést is:

"8:45-kor a Brexit utáni reggelen, ahol a miniszterelnök megosztotta huszonöt percben a gondolatait és várakozásait ezzel az egészen rendkívüli változással kapcsolatban, ami az EU-ban végbemegy."

A civilszervezetek

Az, hogy a Fidesz nekiment több civilszervezetnek, Bell elmondta, hogy

"ők nem fenyegetést jelentenek Magyarországra, hanem létfontosságúak egy demokráciában. Ezért arra bátorítom a kormányt, hogy működjenek együtt ezekkel a civil szervezetekkel az általuk fontosnak tartott ügyekben."

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
photo_camera MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Soros György

Colleen Bell szerint szalmabábút csinálnak Sorosból Magyarországon, egyszerűen túlértékelik az üzletember befolyásolási képességeit.

"Az elmúlt években, mióta ide megérkeztem, Soros György fontos szerepet kap a hírekben. Mindenféle aljas mesterkedéssel vádolják. Pedig Soros György rengeteg nagyszerű dolgot tett a roma közösségért, ösztöndíj-lehetőségeket teremtett, és elképesztő módon támogatott intézményeket, példa erre a Közép-európai Egyetem,"

tette hozzá Bell.

Népszabadság

Hiányzik a napilap a nagykövetnek, vallotta be, de a bezárás valódi okát, hogy politikai vagy gazdasági indíttatásból történt, nem nevezte meg.

"Azt gondolom, hogy a független média csökkenésének általános trendje valami olyasmi, amit számításba kell venni. Nem az én feladatom eldönteni, hogy ezt a konkrét orgánumot politikai vagy gazdasági okokból zárták-e be,"

mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.